Három rendkívül karakteres ízvilág sikeres összeházasításából született ez a merész és gazdag élményt nyújtó innovatív ital. A tequila, a kávé és a kakaó meglepő és sokoldalú élményt ígér, az egymás után kibontakozó ízvilágukkal a szimpla kóstolás után, de különféle koktélokban vagy édességekben is.
Meglepő, de a Patron XO Cafe Dark Cocoa tequila nem a Bailey's-hez hasonló édes-likőrös ízvilág, a kávé karakánsága, a magas minőségű kakaó száraz darabossága fogja kézen a tequila férfias ízvilágát a csodás ital cseppjeiben. Finomításképpen vanília íze bújkál finoman a „nagy testű” és masszív aromák között.
Ha tisztán kóstoljuk az italt, számíthatunk rá, hogy intenzív ízkavalkád lepi el az ízlelőbimbóinkat, amiből sorban tisztul le és válik érezhetővé az agavé alapú szeszesital, a pörkölt kávészemek és a cukor nélkül inkább kesernyés kakaó íze. Markáns ízei hosszan csengenek és tobzódnak a szájban, vaníliás végaromával csengenek le.
Az alapvetően férfiasan száraz-kesernyés-koppanó zamatú ital meglepően jól illik oldottabb és selymesebb női koktélokba. Irish Cream likőrrel jégágyon, karamell sziruppal (esetleg pár csepp vodkával), vagy éppen narancslikőrrel és rummal más és más izgalmas ízvilág felé tolhatjuk el az ital alaparomáit. Aki lágyítani szeretné, Amarettóval és tejszínnel teheti, és vigyázzon, mert nehéz lesz abbahagynia!
Nyugat-Mexikó Jalisco nevű megyéjének közepén fekszik a Patrón Hacienda, ahol hagyományos eljárással készítik a világ legkiválóbb minőségű Weber Blue fajtájú agavé alapú italokat (Reposado, Anejo, illetve a hosszú ideig érlelt Gran Patron, Roca Patron, Piedra, Burdeos stb.). Kínálatukban találhatunk gyümölcsös tequilákat, és egy pikáns ízbombát is, amelyben a csokoládés tequilát chilei Arbol paprikával dobták fel.
Kiváló menőségű tequiláik sorát nemrég bővítette a Patron XO Cafe, és a Patron Dark Cocoa, amelyek külön-külön tartalmazzák a Patron XO Cafe Dark Cocoa izgalmas összetevőit.