A hideg italok szezonját éljük, hiszen egyik szokatlan mértékű forró kánikulából a másikba esünk. Akármi is legyen a zsánerünk, most a legfőbb elvárás mindennel szemben az, hogy hűvös, hideg, jeges, fagyasztó, frissítő, hűsítő legyen. Amióta az italfogyasztás kultúráját gondos szájak terjeszteni kezdték hazánkban, jól tudjuk, hogy minden italnak megvan a maga optimális fogyasztási hőfoka.
Ezen kívül vannak olyan italok, amelyekbe illik a jég, és vannak, amelyekkel kapcsolatban a kiművelt fogyasztó felhördül, ha az átlátszó kis kockák koppannak a pohár alján. A különféle koktélok, alkoholos kávékülönlegességek, egyes rövid italok jól működnek „on the rocks”, míg a borok, sörök, pezsgők nem. Illetve eddig nem.
A Moet & Chandon most megajándékozott minket minden idők leghidegebb italával, a Moet & Chandon Ice Imperial pezsgővel, amelyet nem csak hogy jégbe hűtve kell felszolgálni, ahogy a rendes pezsgőket szokás, de még jégágy is dukál a poharakba. A nedű gyümölcsös-fűszeres-aromás rejtett értékeit a jégkockákkal való randevú csalogatja elő, így nem hogy nem árt neki a pezsgők esetében szokatlan szervírozási mód, hanem kifejezetten szükséges az élvezhetőséghez.
A Claude Moet által 1743-ban alapított cég XVI. Lajos francia király udvari pezsgőszállítója volt. A XVIII. század végére nemzetközi hírű márkává nőtte ki magát, az elmúlt évtizedekben pedig a neve eggyé vált a luxussal és az exkluzív minőséggel. Nem csak rendkívül magas minőségű italaival, hanem exkluzív termékekkel is igyekszik kiszolgálni a tehetősek igényeit: 2006-ban Swarowsky-kristályokkal díszített üvegekben forgalmazták a pezsgőiket.
A márka legfiatalabb tagja a Moet & Chandon Ice Imperial különlegesen gazdag ízvilággal rendelkező ital, amelynek burjánzó gyümölcsösségében karamellás-édeskés aroma bújkál. A jégbe hűtött és jégre töltött ital különféle aromáit felerősíthetjük, a végeredményt a pikáns ízvilágig fokozhatjuk, ha citrushéjat, csillagánizst vagy kardamom-magot, bogyós gyümölcsöket, mentalevelet vagy egy szelet gyömbért teszünk bele.