Idén áprilisban került piacra a Bacardi rumok között elsőként shot (azaz rövid) italként is „tálalni” javasolt Carta Fuego. Ízhatásait tekintve is egyedülálló a range-ban, hiszen a jellemzően vaníliás-narancsos-karamellás ízvilágtól meglehetősen távol áll rendkívül karakteres és pikáns íze. Érdekesség, hogy a rum sajátjaként elkönyvelt melaszos-vaníliás édesség csiklandozása ott bújkál a fahéj és a füstíz osztotta fűszeres pofonok között.
Legalább egy évet tölt erőteljesen füstölt tölgyfa hordóban az ital, hogy testét átjárhassa a füst és a fa nedveinek fanyarsága. A végeredmény gazdag és karkán ízvilág, amelyet a gyártó elsősorban férfiaknak ajánl, például az este azon pontján, amikor a sörözésről átváltanak „valami rövidebbre”. A felszabadulás pillanatában a Carta Fuego lendületet, erőt, nyitottságot és bátorságot ad az éjszaka meghódításához.
A termék szlogenje: „Bring the heat!” (azaz Hozd el a forróságot!), ami rövid úton kapcsolatba hozható a nevében elrejtett fuego (=tűz) spanyol szóval, illetve a kóstolás utáni első benyomásokkal. A rendkívül hangulatos kisfilm, amelyet a Bacardi a bevezetés alkalmából készített, kitörő tűzhányóval, rakétafellövéssel és az üveg felrobbanásával kívánta érzékeltetni az italban feszülő erőt, lendületet és tettvágyat.
A vörös színű ital, ahogy az elején említettük, elsősorban röviditalként fogyasztható és fogadjuk ezt el így. Ebben az esetben pár csepp Tabascoval még fokozhatjuk a hatást, de ha puhányok vagyunk, az édeskés jegyeket erősíthetjük egy mellé szervírozott pohár kólával (nem neveznénk koktélnak, ha valaki összeönti a kettőt). Gazdag íze, élménynek is betudható felfutása, hosszú lecsengése nem kíván társakat.
Don Facundo Bacardí 1862-ben kezdett bele az általa rendkívül kedvelt rum ital tökéletesítésébe, és tíz évig nem lankadt a lelkesedése, amíg el nem készült a semmi máshoz nem hasonlítható, egyedi termék. A Bacardi cég nemzetközi hírű rumjait a mai napig Puerto Ricoban fejlesztik és készítik, ragaszkodva a helyi alapanyagokhoz és a készítés helyi jellegzetességeihez.