iDrinks

Koktél és Porvence – Monin Levendulaszirup

2015. augusztus 03. - kkdrink

Mi más jutna először eszünkbe a francia tájegységet említve, mint a végtelenbe vesző, vibrálóan lila színű levendulasorok, amelyek még a fényképeken is annyira élethűek, hogy szinte érezzük a virág illatát.

Provence és ez a látvány az édesbús érzelmi zsongás, a romantika jelképe, amelynek „ízbeli megfogalmazása” ez az egyszerre édes és fanyar szirup, a levendula hamisítatlan illatától körüllengve.

A Monin nevű francia cég – amelyet 1912-ben alapított George Monin és azóta is a család kezében van – többek között gyümölcspürék, -szirupok, -szószok és -öntetek előállításával és forgalmazásával foglalkozik. Rendkívül népszerű az egész világon, emiatt több külföldi üzemet is alapítottak már (Florida és Kuala Lumpur). Kínálatukba tartoznak még frappé és smoothie porok, tea koncentrátumok, valamint a közkedvelt Monin likőrök is.

shutterstock_11837260.jpg

A Monin gyümölcsszirupok népszerűségének oka, hogy kiemelten magas minőségű alapanyagokból készülnek, olyan technológia mellett, amely nem csak a beltartalmi anyagokat, hanem az ízeket és aromákat is kiválóan megőrzik. A Monin szirupoknak nincs kellemetlen mellék- vagy utóíze, ugyanakkor gazdag és telt aromáik már néhány cseppből is tökéletesen kiérezhetőek, sokáig tartanak. A legújabb fejlesztésű termékcsoport – amely több mint 150 ízt tartalmazó termékcsaládba érkezett – a virágszirupok köre, ide tartozik a cikkünk témájául választott levendulaszirup is.

Mi mindenbe használható a Monin levendulaszirup?

Karakteres és virágos íze számos édes ital és desszert ízvilágát feldobja. A különféle citrusos (citrom, narancs, grépfrút), virágos (bodza, akác, orgona) és zöldfűszeres (citromfű, menta) limonádékba cseppentve sejtelmesen fanyarba hajló, kiválóan frissítő ízvilág kialakulását teszi lehetővé. A legkülönfélébb koktélok ízvilágát teszi teljesen egyedivé és felejthetetlenné pár csepp a lila nedűből.

Fagylaltok készítése során is kiválóan használható, hiszen a levendula íze nagyszerűen harmonizál a csokoládéval, vaníliával és a különféle gyümölcsök ízeivel is. A kész fagylaltot is bátran meglocsolhatjuk vele, a halvány lilás, áttetsző szirup egészen különlegesen mutat majd a kehelyben/tányéron.

Sütemények tésztájába és krémjébe, pohárkrémekbe, édességek töltelékébe, gyümölcsös desszertekbe, csokoládés édességekbe (szuflé, mousse) egyaránt jó és izgalmas választás.

Folytatjuk konkrét ínyencségek receptjeivel, amelyeket különlegessé tett a levendulaszirup!

A bejegyzés trackback címe:

https://idrinks.blog.hu/api/trackback/id/tr337675880

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása